El récord de Gemma Triay

És la primera jugadora de pàdel que encadena tres temporades seguides com a número 1 del circuit WPT

L'alaiorenca és la primera jugadora que acaba tres anys seguits com a número 1 del circuit. / World Padel Tour

Maó

No ho havia fet ningú abans, però l'alaiorenca Gemma Triay ha encadenat tres temporades seguides acabant com a número 1 del ranking mundial del World Padel Tour (WPT) femení.

Segons recorda el WPT, el primer any victoriós va ser 2020 fent parella amb Lucía Sainz. Malgrat que era ja la seva cinquena campanya juntes no havien destacat gaire. Però un increïble 'rush' final amb cinc títols de sis possibles les va fer acabar con a números 1 en un any marcat per una pandèmia que va escurçar el campionat.

Nou any, nova parella. El 2022 Triay va començar a jugar amb Ale Salazar. Els va costar arrencar amb només dues victòries als vuit primers rírols en joc. Però després va arribar una ratxa impressionant de 23 triomfs seguits (la segona més llarga de la història) que van incloure cinc títols. A la fi, vuit victòries i nou número 1 de l'any.

2022 va ser l'any de la gran remuntada. L'inici de la temporada va ser molt bo guanyant quatre dels cinc primers campionats. Però després es va tocar fons. Triay i Salazar estaven a 2.000 punts de Josemaría i Sánchez. Cap problema. Van començar a guanyar títols per arribar a la gran final del masters de Barcelona on van derrotar al definitiu tercer set a Josemaría-Sánchez per culminar la remuntada i tornar a acabar com a números 1 del WPT. Enguany van conquerir fins a 12 títols, establint així un nou récord al circuit WPT.