Baloncesto

Tot a punt per a la gran final

Hestia Menorca i UBU Tizona de Burgos juguen aquest dissabte per aixecar la Copa LEB Plata

Aquest és el trofeig que es disputen aquest dissabte Hestia Menorca i UBU Tizona de Burgos a Bintaufa. / FEB

Maó

La gran cita és aquest dissabte a les 19,30 al Pavelló Menorca amb la disputa de la final de la Copa de LEB Plata entre l’Hestia Menorca i l’UBU Tizona. Són els dos millors equips de les dues conferències amb dues propostes tan diferents com efectives.

Els castellans tenen un súper equip que pressiona a tota la pista recupera pilotes i va de seguida a encistellar el que l’ha dut a ser el màxim anotador de tota la categoria amb 1510 punts en 17 partits, una mitjana de gairebé 90 punts per partit. Només ha perdut un matx. Va ser el 17 de desembre a Melilla contra l’Enrique Soler per 89 a 75. La resta, victòries amb una diferència mitjana de 22 punts. És un equip amb molts jugadors que venen de la LEB Or, experimentats, molt forts físicament i més alts que els illencs. Disposa de 8-9 jugadors que poden ser titulars perfectament el que permet al tècnic Diego Ocampo una gran varietat de sistemes i opcions.

L’Hestia es planta amb un equip molt més jove i, per tant, sense la mateixa experiència. Però l’agresivitat i la defensa són elements innegociables entre els jugadors de Javi Zamora. La presència d’Edwin Jackson és tota una garantia en atac i el reforç a la pintura amb Popic i Miskovic ha d’ajudar a equilibrar les forces. Hi ha un altre element que destaca Zamora. El fet de jugar a casa, que sumat a una bona dinàmica pot decantar la balança a favor dels illencs.

L’equip illenc estarà ben acompanyat des de la grada. Ja s’han venut més de 3.300 entrades i s’espera una gran assistència. Javi Zamora llençava a les darreres hores un doble missatge a l’afició. Per una banda agraïa l'acompanyament que han rebut des que van arricar a l'illa i que els ha facilitat la tasca a Bibtaufa. Però també ha demanat als qui encara no han comprat una entrada per a la final que ho facin i vinguin a animar i a gaudir del que s'espera sigui un gran partit.

Des de la Federació Espanyola de Bàsquet han apuntat diferents curiositats sobre la gran final. D'entrada és la primera que es jugarà fora de la península i això que ja aquesta ser`al'edició númoer 23. També resalten que aquest serà el sisè pavelló amb passat ACB que acull el gran partit. Es tracta d'una final inèdita. Això no és estrany. En realitat mai s'ha repetit una final.

Les estadístiques donen un 71% de posibilitats de triomf per l'Hestia. S'han jugat 14 finals amb aquest format de competició i en 10 ocasions ha guanyat l'equip local.

S'espera que el triomf sigui per 10 punts o manco. és el que ha passat en el 78% de les finals. La diferència més repetida ha estat de només dos punts.

El darrer punt que assenyalen des de la FEB és que el més normal és que l'MVP de la final sigui nacional. Així ha estat a 9 de les darreres 11 finals. Entre els jugadors que han estat MVP de l afinal destaquem al primer, el base Salva Camps llavors amb el Cornellà. Aquest jugador va jugar després a Menorca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00