Sociedad

El Govern estudia fer implantar una OSP híbrida entre Menorca i Barcelona per evitar les tarifes abusives

També es treballa amb la nova OSP amb Madrid garantint un vol des de Menorca a primera hora amb tornada al mateix vespre

EFE/David Arquimbau Sintes / David Arquimbau Sintes EFE

Maó

La Comissió mixta de seguiment de les Rutes OSP avalua la possibilitat d'implantar una prova pilot a la ruta Menorca - Barcelona per estabilitzar preus

L’anunci, fet pel director general d'Aviació Civil, David Benito, neix dʻuna proposta de lʻExecutiu autonòmic dʻaplicar un sistema híbrid que conjugui una tarifa màxima amb la possibilitat dʻaplicar tarifes de referència. Aquesta proposta seria estable per a tot l'any per protegir els usuaris i evitar tarifes abusives en moments d'alta demanda.

Durant la comissió, celebrada aquest dijous, també es va fer un seguiment de la resta de rutes OSP i, pel que fa a la connexió entre l'illa i Madrid, el Govern va demanar accelerar la tramitació del nou contracte perquè, segons el conseller de Mobilitat, Josep Marí, "incorporarà millores consensuades amb les administracions implicades i la societat menorquina". En aquesta línia, s'està treballant amb entitats com la CAEB, el Cercle Menorquí d'Economia, PIME o Ashome.

Algunes de les propostes ja presentades al Ministeri per incorporar al nou contracte, serien contemplar una freqüència amb sortida des de Menorca entre les 7h i les 8h del matí, i una freqüència amb sortida des de Madrid entre les 20h i les 21h del vespre.

Així mateix, es vol incorporar una tercera freqüència en dates assenyalades, com ara les festes de Nadal, Pasqua i Sant Antoni, a més d'un increment de places i una reducció de tarifes.

Pel que fa a les rutes OSP interilles, l'Executiu balear sol·licita que es garanteixi que als vols de més ocupació no hi hagi una reducció de capacitat dels avions. Des de la Conselleria recalquen que aquest fet s'ha detectat en “ocasions puntuals”, però insisteixen en la necessitat que es garanteixi el manteniment dels avions de com a mínim 100 places.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00