Política

En nou centre d'FP des Castell costarà més de 13 milions d'euros

S’hi implantaran les famílies professionals d’Administració i gestió, de Comerç i màrqueting, de Sanitat i de Serveis socioculturals i a la comunitat.

Projecte en 3D del centre d'FP

Maó

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha presentat aquest divendres durant el transcurs de dos actes el projecte bàsic del CIFP Es Castell als representants d’aquest municipi i a la comunitat educativa.

L’han acompanyat el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; el delegat d'Educació a Menorca, Joan Marquès, i l’arquitecte de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge encarregat de la redacció del projecte, Óscar Canalis.

En aquests dos actes també hi han participat la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la batlessa des Castell, Juana Escandell, i regidors d’aquesta corporació local, així com representants de distintes entitats, associacions i de la comunitat educativa de l’illa de Menorca.

El nou centre integrat de formació professional (CIFP) Es Castell es construirà als antics quarters des Castell i té un pressupost de 13.232.845,87 euros. En un principi, s’hi implantaran les famílies professionals d’Administració i gestió (ADG), de Comerç i màrqueting (COM), de Sanitat (SAN) i de Serveis socioculturals i a la comunitat (SSC).

En paraules de Martí March, “és un projecte que servirà per dotar l’illa d’una millor estratègia i qualitat innovadora de l’oferta integral de formació professional, d’acord amb les necessitats del teixit productiu i atenent les demandes dels ciutadans. A més, també incorporarà eines com aules de tecnologia aplicada als sectors, una aula d’emprenedoria i un servei d’orientació acadèmica i professional.

Més de 13 milions d’euros per a un nou CIFP

Amb un pressupost de més de 13 milions d’euros, el projecte preveu la creació d’un nou centre integrat de formació professional (CIFP) al municipi des Castell (Menorca) amb una superfície construïda de 5.630 m2.

A la parcel·la, que té forma rectangular i que compta amb façana als quatre costats, està previst reformar de manera integral l’edifici principal (l’antic quarter Conde de Cifuentes) i la nau paral·lela a aquest edifici. A més, també es preveu la construcció d’un nou edifici a la part de darrera del solar per implantar-hi les famílies professionals d’Administració i gestió (ADG), de Comerç i màrqueting (COM), de Sanitat (SAN) i de Serveis socioculturals i a la comunitat (SSC).

El projecte es planteja com un conjunt d’edificis (l’antic quarter, la nau existent i els pavellons nous) units per un passadís central. L'edifici de l’antic quarter és un edifici a reformar format per planta soterrani, planta baixa i pis, a més de dues torres als extrems de la segona planta. Quant a l’edifici de la nau existent, també es tracta d’un edifici a reformar, de planta baixa i amb encavallades metàl·liques.

Finalment, i pel que fa als pavellons nous, serà un edifici nou de nova planta, calculat perquè en el futur es pugui ampliar amb planta baixa i pis.

En aquest sentit, a la part baixa dels pavellons nous s’hi situaran la resta d’espais formatius necessaris per complir el programa de necessitats de les famílies professionals implantades en aquesta primera fase. Així, hi haurà tallers, aules tallers i aules, a més dels banys.

La idea del projecte és que amb el nou CIFP Es Castell s’hi puguin implantar inicialment les famílies professionals d’Administració i gestió (ADG), de Comerç i màrqueting (COM), de Sanitat (SAN) i de Serveis socioculturals i a la comunitat (SSC). De totes maneres, pensant en el futur s’ ampliarà per la implantació de tots aquells cicles formatius relacionats amb les famílies professionals d'Informàtica i comunicació (IFC), d’Imatge personal (IMP) i d’Activitats físiques i esportives (AFD).

Cal remarcar que la construcció del nou CIFP tendrà en compte criteris de racionalitat, accessibilitat, sostenibilitat i qualitat, segons marquen els requisits de construcció de la Conselleria. D’altra banda, la projecció del centre serà flexible amb la possibilitat d’ampliacions futures.

Aquesta actuació de més de 13,2 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, un pla que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears. L’execució d’aquest projecte es finançarà amb fons europeus.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad