Sociedad

El Consell posarà 10 milions per salvar el 'Pacte per l'Aigua de Menorca'

El projecte va quedar fora de les inversions que el Govern finançarà amb l'ecotaxa

Junta de batles reunida al Consell

Maó

El Consell Insular posarà 10 milions d’euros per poder finançar els projectes inclosos en el ‘Pacte per l'Aigua de Menorca’ i que el Govern va deixar fora del repartiment de les inversions finançades amb l’ecotaxa.

Durant la Comissió de batles, celebrada aquest dijous, Consell i ajuntaments acordaven la incorporació d’aquesta partida de 10 milions d’euros que la màxima institució insular aportarà en dues anualitats de 5 milions durant els anys 2023 i 2024.

S’ha de recordar que, a fi d’assegurar-se la inversió del Govern, tots els ajuntaments de Menorca van pactar presentar un únic projecte conjunt a la convocatòria de l’Impost de Turisme Sostenible. Finalment, però, el Govern va deixar fora aquesta inversió, causant el malestar de tots els consistoris de l’illa.

Davant aquest escenari, des del Consell Insular s’ha optat per esmenar la negativa del Govern, afegint aquesta partida per seguir avançant amb la millora de la gestió de l’aigua i solucionar els problemes d’abastiment que es puguin presentar. Aquesta iniciativa se suma als 2 milions d’euros que sí arribaran a través del fons d’Impost Turisme Sostenible del Govern per a l’execució del tractament terciari de la depuradora Maó-Es Castell; als 2,3 milions d’euros també del Govern adreçats als ajuntaments per projectes de fuita d’aigua; i als 400.000 euros del Consell per l’execució de plans de gestió sostenible de l’aigua, que se sumen a la partida de 300.000 euros ja inclosos el 2022.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00