Sociedad

El Consell aportarà 500.000 euros als escorxadors per fer front a la gestió dels subproductes càrnics

S'invertiran també 200.000 euros més en millores de les instal·lacions

Imatge d'arxiu d'un escorxador / Cadena SER

Maó

El Consell Insular acorda amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella millores en els escorxadors municipals per valor de 700.000 euros. A més, de forma paral·lela, impulsarà la planta de biometanització de Milà.

Des de fa setmanes el consell estudia la manera d’avançar en la gestió insular dels escorxadors, amb l’objectiu de coordinar l’activitat perquè sigui més eficient tant en l’àmbit econòmic com ambiental.

En aquesta línia, s’han mantingut reunions amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella per tractar les noves mesures a implementar a curt termini per tal de continuar garantint els serveis que ofereixen els dos escorxadors i millorar la seva gestió, així com les seves instal·lacions.

Durant la darrera reunió es va acordar que des del Consell es col·laborarà a curt termini en la incorporació d’una partida pressupostària de 500.000 € per transport i gestió dels subproductes generats als escorxadors i, per altra banda, una partida de 200.000 € per a inversions als dos escorxadors per la millora i eficiència de les seves instal·lacions. Els acords a mig termini passen per la construcció i posada en servei de la planta de biogàs a Milà, per avançar cap a l'economia circular i aconseguir una valorització energètica i material dels subproductes.

Finalment, el darrer objectiu és aconseguir fer realitat la gestió insular i unificada dels dos escorxadors existents actualment a Menorca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00