Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad

Menorca, en alerta taronja per temporal marítim

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat també per aquest dissabte l'alerta groga per forts vents.

Lavandeira jr EFE

Maó

Vent i onatge activaran aquest dissabte els avisos a set províncies de l'est peninsular, en una jornada marcada per forts intervals de vent al principi del dia a Pirineus, Empordà, sota Ebre i Balears, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) .

En concret, el vent activarà els avisos a Osca, Menorca, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Castelló mentre que l'onatge activarà els avisos a Mallorca, Tarragona, Castelló, Eivissa i Formentera, que pujarà a important a Menorca i Girona.

Aquest dissabte estarà marcat per intervals ennuvolats de matinada a Menorca, al sud-oest d'Andalusia, i amb possibilitat d'alguna precipitació feble al Cantàbric oriental i als Pirineus, encara que tendirà a cels poc ennuvolats al llarg del dia.

Es produirà un augment progressiu de la nuvolositat a Galícia, amb probabilitat de pluges al final del dia. Per contra, predominaran els cels poc ennuvolats o clars a la resta de la Península i de les Balears mentre que a les Canàries s'esperen intervals ennuvolats, que seran més abundants al nord de les illes, amb precipitacions febles en les de més relleu.

La cota de neu se situarà als 1.500 metres als Pirineus mentre que les temperatures màximes aniran en descens a la meitat sud del litoral mediterrani i Balears, i en ascens en bona part de la resta peninsular. En el cas de les mínimes, baixaran a la meitat sud peninsular i Balears. S'esperen pocs canvis a la resta, amb gelades febles a les muntanyes de la meitat nord peninsular i en punts de l'altiplà nord, localment moderades als Pirineus.

Els vents bufaran del nord-oest al terç oriental peninsular i Balears, amb intervals de fort al principi als Pirineus, Empordà, sota Ebre i Balears, i afluixaran al llarg del dia. Serà ponent moderat a l'Estret, també amainant, i vent del sud-oest a la costa nord-oest de Galícia, i del nord-est a Canàries, amb vent fluix variable a la resta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00