Sociedad

Les bateries que Red Eléctrica instal·larà a Es Mercadal permetran duplicar l'energia que arriba del cable submarí de Mallorca

La inversió destinada a la bateria de Menorca se situa a l'entorn dels 50 milions d'euros i s'ubicarà annexa a l'actual subestació elèctrica de 132 kV des Mercadal

Subestació elèctrica des Mercadal

Maó

Red Eléctrica España instal·larà al municipi des Mercadal una bateria d'emmagatzematge d'energia per un import total de 50 milions d'euros que permetrà duplicar el volum energètic que arriba a la nostra illa a través del cable submarí amb Mallorca.

Així ho anunciava aquest dimecres en roda de premsa el delegat de REE a les Balears, Eduardo Maynau, acompanyat de representants del Govern, el Consell Insular i l'ajuntament del municipi.

La bateria suposarà un nou recurs que reforçarà la garantia de subministrament de l’illa i permetrà avançar en la transició energètica de l’illa. Des de La capacitat de la bateria permetrà mantenir l'estabilitat del sistema davant d'una eventual pèrdua de l'enllaç Mallorca-Menorca. La inversió destinada a la bateria de Menorca se situa a l'entorn dels 50 milions d'euros i s'ubicarà annexa a l'actual subestació elèctrica de 132 kV des Mercadal. Disposarà de 50 MW de potència i capacitat d'emmagatzematge de 37,5 MWh.

El projecte de la bateria de Menorca està inclòs a la vigent Planificació Elèctrica 2021-2026, que preveu la inversió més gran de l'Estat a Balears, amb un total de 1.169 milions d'euros, destacant, el reforç de la connexió elèctrica submarina amb la Península. Tot això, junt amb la creació de nous parcs fotovoltaics permetrà que Menorca s’encamini de forma decidida a la seva total descarbonització.

Atesa la importància de la instal·lació per a la garantia de subministrament i la transició energètica, Red Eléctrica sol·licitarà la declaració de l'interès autonòmic de la inversió i està ultimant el projecte per presentar-lo a tramitació a principis del 2023.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00