Política

El Govern mobilitza 2 milions d'euros extra per acabar les obres dels nous CEIP d'Inca i Es Mercadal

En un principi, del finançament inicial d’aquests dos centres s’encarregaven els dos ajuntaments

Arxiu - Aula d'Infantil

Maó

El Consell de Govern ha aprovat aquesta dilluns autoritzar el conseller d’Educació i Formació Professional a exercir les competències en matèria d’autorització i disposició de la despesa corresponent a la transferència extraordinària a favor de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) amb la finalitat d’executar i finançar diverses obres de construcció de nous centres d’educació infantil i primària, entre els quals hi ha el d’Inca i des Mercadal, per un import de 2.040.000 €.

L’objectiu és executar i finançar les obres de construcció de nous centres d’educació infantil i primària a Inca i es Mercadal, a partir de la resolució per mutu acord de diversos convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional, l’IBISEC i els ajuntaments dels municipis on s’han de construir aquests centres per les dificultats d’adjudicació trobades en les convocatòries corresponents.

Un nou CEIP as Mercadal, Menorca

Amb un pressupost de més de 5,7 milions d’euros, es farà un nou centre d’educació infantil i primària de doble línia (6+12), amb una aula UEECO, amb capacitat per a 450 alumnes (150 d’infantil i 300 de primària).

El nou centre s’ubicarà a un solar situat als afores del nucli del municipi i tindrà una superfície construïda total de 3.372,53 m2. L’edifici es farà en forma de U i tindrà sis accessos independents per facilitar-ne el funcionament.

L’edifici es configura en dues plantes, amb un pati central a la cota de les aules d’infantil i primària. Sota el pavelló de primària s’ubiquen els espais complementaris de menjador i cuina, aules polivalents, aula UEECO i gimnàs, així com les pistes esportives.

Aquestes actuacions són obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Una nova escola a Inca per a 450 alumnes

Amb una inversió prevista de 6.078.987 €, el projecte preveu la construcció d’una escola amb capacitat per a 450 alumnes, amb sis unitats d’educació infantil i dotze unitats d’educació primària.

Aquesta actuació ampliarà amb un nou centre les infraestructures educatives del municipi i resoldrà els problemes d’escolarització.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00