Política

Podem demana restringir la compra d'habitatges a qui no dugui un mínim dos anys empadronat a Balears

La iniciativa de la formació morada pretén fer baixar els preus i denuncia la gran quantitat existent d'habitatges buits o destinats al lloguer turístic

Cristina Gómez, portaveu de Podem Menorca / AINA RAMIS

Maó

Podem ha presentat aquest divendres una bateria de propostes per garantir el dret a l’habitatge a les Illes Balears. Les mesures, recollides en una moció que es presentarà als tres Consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, proposen restringir la compra d'habitatges a qui no faci mínim dos anys empadronat a les Balears per provocar que baixin els preus.

Per la portaveu de Podem Mallorca, Aurora Ribot, aquesta mesura respon als preus desorbitats del mercat degut a les persones que adquireixen habitatges per a ús no residencial, que només les fan servir unes poques setmanes a l'any i que després queden buides, dificultant que els residents puguin desenvolupar els seus projectes de vida en no tenir accés a un habitatge digne.

Cristina Gómez, portaveu de Podem Menorca, i consellera d’habitatge del Consell Insular, senyala el fet que un 10% de les cases de Menorca estiguin buides. Dels 50.000 habitatges de l’illa, només 30.000 són d’ús residencial. Gómez remarca que “toca fer nostre el sòl que té la SAREB perquè l'IBAVI pugui construir habitatge social: o el cedeixen o ho adquirim”.

Finalment, la portaveu de Podem Eivissa, Viviana de Sans, comenta que “el problema amb l'habitatge a Eivissa no només està expulsant les famílies que fa molts anys que resideixen a l'illa i que han de partir, sinó que hem arribat al punt en què s'estan posant en qüestió els serveis públics essencials”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00