Política

Judith Butler: “El poble d'Ucraïna té tot el dret a defensar-se. Però no hem de romantitzar la guerra”

La filòsofa creu que necessitem "solidaritat per combatre els autoritarismes, preservar la democràcia i viure en un món no violent" i li preocupa "que l’esquerra hagi perdut contacte amb la classe treballadora"

ENTREVISTA. Judith Butler: "El poble d'Ucraïna té tot el dret a defensar-se. Però no hem de romantitzar la guerra"

ENTREVISTA. Judith Butler: "El poble d'Ucraïna té tot el dret a defensar-se. Però no hem de romantitzar la guerra"

Barcelona

Judith Butler (Cleveland, Estats Units, 1956) visita Barcelona per rebre el XIII Premi Internacional de Catalunya. Ho fa quan l’editorial Arcàdia acaba de publicar el llibre 'Quina classe de món és aquest' on reflexiona sobre la pandèmia i les condicions que fan que el món sigui un lloc habitable.

I amb ella parlem de la COVID-19 i de com ens ha transformat la pandèmia. Però també de gènere i de les disputes que es viuen dins el feminisme. La guerra a Ucraïna. I l’augment d’una extrema dreta que acaba d’aconseguir més del 40 % dels vots en la segona volta de les eleccions franceses.

"Moltes persones volen veure restaurat un ordre anterior. I els autoritarismes ho poden explotar. Però aquestes persones han de veure que les falses promeses de restaurar l’ordre és el sacrifici de les llibertats democràtiques", diu Butler, filòsofa, professora de Berkeley i una de les pensadores més influents en l'actualitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00