Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça femení va debutar al Camp Nou de blanc, només les mitgetes podien ser blaugranes"

Manuel Tomás Berenguer presenta al 'Què t'hi Jugues!' el seu llibre 'Barça femení: història des dels orígens fins al triplet'

"El Barça femení va debutar al Camp Nou de blanc, només les mitgetes podien ser blaugranes"

10:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1647957216924/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Manuel Tomás Belenguer ha visitat avui el 'Què t'hi Jugues!' per presentar el seu nou llibre 'Barça femení: història des dels orígens fins al triplet', on recull tota la història del Barça de futbol femení des dels seus inicis a la dècada dels setanta fins a l'actual efervescència de l'equip, aconseguint el triplet la temporada 2020-2021. "El llibre es basa bàsicament en testimonis personals de les pioneres i les veteranes", ha detallat Manuel Tomás a SER Catalunya-.

L'autor del llibre ha evidenciat que la principal dificultat a l'hora de poder obtenir informació de la història del Barça femení ha estat la falta de documentació escrita. "El primer partit de futbol femení és a l'any 70 i va crear un boom mediàtic, però cap a l'any 72 el futbol femení va entrar a la foscor informativa total, hi havia un vuit absolut", ha assegurat Manuel Tomás.

A més, a causa de la repressió política i social de l'època, Manuel Tomás ha visibilitzat que el futbol femení no es va legalitzar fins a l'any 80. "Fins a l'any 80 el futbol femení no va ser legalitzat, els pocs partits que es jugaven eren d'exhibició", ha comentat, i ha afegit una curiositat del debut del Barça femení: "El Barça de futbol femení va debutar al Camp Nou de blanc, no de blaugrana, només les mitgetes podien ser blaugranes", ha apuntat Manuel Tomás a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00